Letartóztatták a miskolci rablót, aki letépte egy nő válltáskáját

Megosztás

Az erőszakos támadó sérülést is okozott a hölgynek, ám azóta rendőrkézre került, akár 10 évre is börtönbe kerülhet.

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint 2023. november 29-én az esti órákban Miskolc egyik utcáján a gyalogosan közlekedő sértett válláról többszöri rángatás után letépte a táskáját.

A táskában a nő 10 ezer forint készpénzt, mobiltelefont és a személyes iratait tartotta. Az elkövető megragadta a táskát, majd elszaladt a helyszínről. A sértett a gyanúsított által alkalmazott erőszak következtében előbb térdre, majd hasra esett, emiatt nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. 

A gyanúsított a magához vett telefonkészüléket később értékesítette. A férfi cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet rablás bűntette, valamint okirattal visszaélés vétsége megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható – a jelen gyanúsítás alapján halmazati – büntetés mértékére (2-10 évig terjedő szabadságvesztés) figyelemmel a szökés, elrejtőzés lehetősége reális a terhelt esetében. Az sem zárható ki, hogy a gyanúsított a nyomozásban érintett, illetve még ki nem hallgatott személyek jogellenes befolyásolásával megnehezítené a bizonyítást, továbbá a bűnismétlés veszélye is reális. Ezért a Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A végzés nem végleges – írta közleményében a járásbíróság.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek